YOGHURTDESSERT ca 4 portioner

 

1 dl havregryn

2 dl cocosflingor

1 dl blandade nötter

3 msk honung

1 dl vatten

3 msk olja (neutral smak)

100 g mörk choklad

 

3 dl turkisk yoghurt (gärna Blåklints Ekologiska!)

Vaniljsocker eller vaniljpulver efter tycke och smak

 

200 gram blåbär (eller andra bär)

 

 

Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen på 150-175°C.

 

Grovhacka nötterna, blanda nötter, havregryn och cocos i en skål.

 

Mät upp vatten, honung och olja i en kastrull och koka upp, slå sedan över havregrynsblandningen i skålen. Blanda väl!

 

Bred ut havregrynsblandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Kolla då och då och rör om så att det blir jämnt rostat och inte bränns! Det ska bli en gyllenbrun färg på havregrynsblandningen.

 

Låt sedan havregrynsblandningen svalna.

Hacka chokladen. Blanda den avsvalnade havregrynsblandningen med chokladhacket.

 

Vispa den turkiska yoghurten med vaniljpulver/vaniljsocker.

 

Hit kan man förbereda.

 

Innan servering: Varva yoghurt, havregrynsblandning och blåbär i glas eller skålar. Servera genast!

 

 

Receptet ursprungligen hämtat från Tasteline.com

 

 

Copyright © All Rights Reserved